marți, 20 martie 2012

Argila - retete simple


Sapun exfoliant - o data sau de doua ori pe saptamana, amestecati argila cu putina apa. Umpleti-va palmele cu pasta si frecati-va pe rand pe corpul, umezit inainte. Curata perfect pielea de puncte negre si previne formarea cosurilor.

Lotiune tonica - Diluati o lingurita de argila intr-un pahar de apa. Amestecati, apoi lasati sa stea cateva ore. Inmuiati un tampon de vata in lichid si tamponati-va fata. Se foloseste lichidul filtrat, de deasupra. Nu pastrati amestecul mai mult de trei zile.

Pasta demachianta - Faceti un amestec destul de fluid cu argila si ceai caldut de musetel. Intindeti-o pe fata cu degetele sau cu o periuta moale, apoi clatiti-va bine. Nu exista pelling mai bun.

Baie relaxanta - Amestecati patru linguri de argila foarte fina cu trei linguri de sare grunjoasa si trei linguri de pudra de alge ( se gaseste in magazinele naturiste ). Amestecati cu apa pana obtineti un preparat diluat. Turnati-l in apa din baie, amestecand. Dupa baie, faceti un dus caldut.

Masca cu argila pentru ten gras - Argila diminueaza excesul de sebum. Elimina impuritatile din piele, o face mai ferma si atenueaza luciul grasos. Reteta: amestecati o lingurita de argila cosmetica cu o lingurita de infuzie rece de musetel. Puteti adauga si doua picaturi de ulei aromat de lamaie. Parfumeaza masca si ii accentueaza efectul asupra glandelor sebacee. Apicati masca in vreme ce stati intinse pe un fotoliu si relaxati-va. Lasati-o sa actioneze cincisprezece minute, apoi clatiti-va cu apa minerala carbogazoasa.

Masca cu argila pentru ten uscat - Amestecati o lingurita de argila cu doua linguri de lapte rece nedegresat, pana obtineti o pasta care sa se poata intinde uniform. Adaugati doua sau trei picaturi de ulei de masline. Lasati sa-si faca efectul cincisprezece minute,apoi spalati-va cu apa calduta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu